1, 2, 3… Acció!

1, 2, 3… Acció!
IMG_5830

Represa i inici de curs a les escoles de música d’Artés i Moià, on impartiré classes de flauta travessera, llenguatge musical, sensibilització… entre altres.

Durant aquest estiu he pogut posar en pràctica l’activitat “Llenguatges expressius i comunicatius” a la ludoteca “Ludugurus” i al CRAE Puig d’Olena. Amb els retocs necessaris em preparo per dur a terme la proposta al llarg de tres dissabtes de novembre, dins del pla de formació local de Manresa. Aviat us detallaré més, horaris i preus.

“A sol i serena”, el projecte creatiu d’elaboració de material didàctic en clau de música i altres registres artístics, és al bon punt de ser novament presentat. Tamara Hernández i Aina Sallés estan treballant i perfilant unes il·lustracions precioses derivades de les cançons vàries.

Pel què fa a l’àmbit pastoral cristiana pròpiament, voldria compartir aquestes paraules del mateix Papa a “La joia de l’evangeli”, una preciositat de llibret.

“Així es gesta la major amenaça, que és “el gris pragmatisme de la vida quotidiana de l’Església en el qual aparentment tot procedeix amb normalitat, però en realitat la fe es va desgastant i degenerant en mesquinesa”. Es desenvolupa la psicologia de la tomba, que a poc a poc converteix els cristians en mòmies de museu. Desil·lusionats amb la realitat, amb l’Església o amb ells mateixos, viuen la constant temptació d’enganxar-se a una tristesa ensucrada, sense esperança, que s’apodera del cor com “el més preuat dels elixirs del dimoni”.

I és això el que volem?

En el següent enllaç podeu escoltar la mostra “El Teu nom és com un caramel” integrada a la web de la FECC (Fundació d’escola cristiana de Catalunya)

http://pastoralfecc.blogspot.com.es/

Continuaré treballant per tal que la renovació dels llenguatges artístics sigui una constant amorosa i latent com ho és el mateix evangeli.

El disc “Quatre llunes i una arcada” està gravat i en període de mescles,  ens trobem a la meitat del camí pel què fa a l’elaboració i posada en venta d’aquest mateix. En el disc han participat els músics Toni Romero (contrabaix) i Carles Tatjé (bateria i percussions) Ha estat enregistrat a Casafont (www.casafont.com) pel músic i tècnic Sergi Torrecillas. Tot un plaer.

Ben aviat us posaré al corrent dels primers concerts de presentació del disc. Us adjunto un vídeo mostra de la gravació d’una de les cançons, “La cambra buida”.

www.facebook.com/lacornetariallera. és la pàgina on podreu descobrir quines melodies alberga aquesta corneta disposada a fer-se sentir. Som un duet que apareix amb la intenció d’amenitzar celebracions vàries amb la música que més s’escaigui. No dubteu de fer un passeig per la pàgina.

IMG_5830

Altres informacions i activitats…

Preparant un taller d’expressió musical al nou centre holístic de Manresa “L’espígol”.

El proper 5 de setembre serà de “Portes obertes”

 

Igualment, avancen les col·laboracions amb l’associació “No-dos” que es proposa treballar la identitat al barri de la Mina (Barcelona) a través de múltiples i variades activitats.

Amb en Joan Lluis Sagués (llibreria Papers), organitzem plegats i contents una mini-marató artística poètica-musical (4 d’octubre) a més del primer concurs i recital de poesia infantil “Versos llaminers” (nens i nenes no dubteu vosaltres ja sou inspiració) us comparteixo l’esdeveniment, i tants altres…

Aquestes activitats  queden incloses al cicle literari “Tocats de lletra”, que enguany gira al voltant de la poesia.

Podeu seguir la pluja fina d’esdeveniments a la pàgina… veureu i sentireu un degoteig deliciós.

Face: Contenciós poscavourià – Papers

Igualment, i dins del mateix cicle “Tocats de lletra”, preparo “La poesia dels objectes”, un recital interactiu adreçat als infants i públic familiar, en el marc de “L’hora del conte” (octubre i desembre) Més endavant us detallaré més coses…

L’activitat “De bracet” (voluntariat musical adreçat als centres geriàtrics) queda oberta per si és del vostre interès.

Abraçades,

Raül

Translate »